Mert nem mindig a leglátványosabb akció a legcélravezetőbb

Állandó partnerünk, egy nagy, nemzetközi pénzintézet bízott meg minket azzal a feladattal, hogy segítsünk megoldást találni, mivel egy nem fizető lízingbevevővel van birtokvitája egy több

Állandó partnerünk, egy nagy, nemzetközi pénzintézet bízott meg minket azzal a feladattal, hogy segítsünk megoldást találni, mivel egy nem fizető lízingbevevővel van birtokvitája egy több százmillió forint értékű vendéglátóipari egység miatt. Elemeztük a bonyolult jogi helyzetet, és inkognitóban felmértük a helyszínen az éttermet. Szakembereinkkel a jogi helyzetet értékelve megállapítottuk, hogy a törvény minden erejével fel tudunk lépni a nem fizető féllel szemben, ezért elkészítettük a birtokbavételi akciótervet, amely alapján a megfelelő létszámú stábbal megjelentünk a helyszínen.
Ahelyett, hogy több tucat emberrel demonstratíve kivonultunk volna, tekintettel az ingatlannal kapcsolatos körülményekre, egyszerűen vendégként besétáltunk az étterembe, majd amikor már birtokon belül voltunk, megkezdtük a birtokbavételhez szükséges intézkedéseket, békésen, erőszakmentesen, de határozottan.

A szerződő fél munkatársai nem voltak hajlandóak elhagyni az ingatlant, ezért hatósági intézkedést kezdeményeztünk, és a rendőrség megérkezéséig biztosítottuk a területet. Miután a hatóságot szakszerűen tájékoztattuk a jogi helyzetről, és a megfelelő dokumentumokat már a helyszínen bemutattuk nekik, a rendőrség a mi álláspontunkkal egyetértve, távozásra szólította fel a lízingbevevő munkatársait.

Ezt követően minden eszközt leltárba vettünk, majd biztosítottuk az ingatlan állagmegóvását és őrzését. Ezek után birtokvédelmi eljárás indult, ahol a gondos dokumentációnak és a jogszerű eljárásnak köszönhetően ugyancsak nekünk adtak igazat.
A pénzintézet rövid időn belül újból lízingbe tudta adni az éttermet, és a vendégek talán észre sem vették az üzemeltetőváltást.